Τα προϊόντα μας

ABOUT US 01

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Olea Terra. Ουσία ζωής

a

Απόσταγμα των πιο εκλεκτών καρπών της αχαϊκής γης, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Olea Terra, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν ένα ελαιόλαδο άριστης ποιότητας: έντονη, πλούσια φρουτώδη γεύση, μοναδικό άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς, βαθύ χρυσοπράσινο χρώμα.

Διακρίνεται για τα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καθώς η οξύτητά του δεν ξεπερνά το 0,8% και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Για το λόγο αυτό το Olea Terra αποτελεί ένα προϊόν υψίστης ποιότητας και είναι απαραίτητο στην καθημερινή διατροφή αφού προσφέρει στο έπακρο όλα τα οφέλη του αγνού ελαιόλαδου.

Ο καρπός της ελιάς, από της ποικιλίες της Κορωνέικης και της Κουτσουρελιάς, συλλέγεται με τις πλέον πατροπαράδοτες και παραδοσιακές μεθόδους ώστε να προστατευθεί από χτυπήματα και μεταφέρεται στο ελαιοτριβείο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ποιότητά του.

Έτσι, εξασφαλίζεται στο ακέραιο το 100% της άριστης γεύσης του ελαιόλαδου και των μοναδικών θρεπτικών συστατικών του. Επιπλέον, η διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης πραγματοποιείται με τα πιο αυστηρά πρότυπα ασφάλειας και φυσικά με την πιο προηγμένη τεχνολογία, ώστε το προϊόν που απολαμβάνει ο τελικός καταναλωτής να αποτελεί όχι μόνο εγγύηση άριστης ποιότητας αλλά κάτι πολύ περισσότερο από αυτό: μια ουσία ζωής, απαραίτητη σε κάθε ελληνικό τραπέζι αλλά και σε κάθε τραπέζι που θέλει να ξεχωρίζει για τη γεύση και τη ποιότητά του.

raisins in circle

Μαύρη κορινθιακή σταφίδα. Το superfood …αλά ελληνικά!

a

Ένα από τα πιο σπουδαία δώρα της φύσης στον άνθρωπο. Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα, με το πλήθος των πολύτιμων συστατικών, τις μοναδικές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και την υπέροχη, γλυκιά και φρουτώδη γεύση της, αποτελεί σήμερα μια μοναδική, αποκλειστικά ελληνική υπερτροφή. Πλούσια σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και πρεβιοτικά, συμβάλλει ευεργετικά στην καλή και εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, προσφέροντας ενέργεια και ευεξία.

Στους δικούς μας ιδιόκτητους αμπελώνες, στην περιοχή του Αιγίου, το πλούσιο φως και ο δροσερός θαλασσινός αέρας, «σμιλεύουν» με το χάδι τους τον καρπό, χαρίζοντάς του πλούσια, γεμάτη και κρουστή σάρκα. Ο καρπός συλλέγεται παραδοσιακά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που ονομάζονται αλώνια και αποξηραίνεται κάτω από τον δυνατό αυγουστιάτικο ήλιο, για περίπου 12 ημέρες. Στη συνέχεια διαχωρίζεται ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα και αφού πλυθεί και γίνει απομίσχωση, συσκευάζεται άμεσα και με μέγιστη ασφάλεια, διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και τα ευεργετικά ωφέλιμα συστατικά του.

Ιδιαίτερα δημοφιλής ήδη από την αρχαιότητα, τόσο για την υπέροχη γεύση της όσο και για το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα της και το άρωμά της, η μαύρη κορινθιακή σταφίδα έπαιξε, κατά τον 19οαιώνα, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Στην περιοχή του Αιγίου, τα βαπόρια συνωστίζονταν στο λιμάνι, προκειμένου να φορτώσουν το δημοφιλες προϊόν, με προορισμό σχεδόν όλες τις χώρες του εξωτερικού. Ένα προϊόν που αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ένα σπουδαίο εξαγωγικό ελληνικό προϊόν.

Σήμερα, αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο για την αδιαμφησβήτητη συμβολή της στην ανθρώπινη υγεία, αποτελεί ένα θησαυρό υψηλής διατροφικής αξίας και φυσικά ένα απολαυστικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας και κάθε δραστηριότητα. Είναι βέβαια κατάλληλο και για διαβητικούς, αφού χάρη στο μέτριο γλυκαιμικό της δείκτη, μπορεί να καταναλώνεται άφοβα, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.